Asiakaspalvelumme on suljettu loppiaisena 1.6.2025.

Sähkösopimus ja muutto

Muuttamiseen kuluu paljon aikaa ja energiaa, mutta me haluamme tehdä sähköjen kytkemisestä uuteen kotiin mahdollisimman yksinkertaista. Tässä kattava tietopaketti, kun muutto on lähellä. 

Siirrä sähkösopimuksesi uuteen osoitteeseen

Väreen asiakkaana voit muuttaa määräaikaisen sähkösopimuksesi uuteen kotiin sivuillamme. Vahvistamme henkilöllisyytesi verkkopankkitunnistautumisella.

Siirry tunnistautumaan
Sähkö

Uusi sopimus uuteen kotiin?

Olitpa uusi tai jo meidän asiakas, meiltä löytyy sopiva sähkösopimus kotiin kuin kotiin. Halutessasi saat kaikki sopimukset 100 % uusiutuvalla energialla.


Katso, mikä sopimus sopii parhaiten juuri sinulle.

Tee sopimus
Kiire kytkeä sähköt?

Sähkösopimuksen tekeminen muuttaessa jää muutossa usein viime tinkaan. Jos tarvitset sähköä NOPEASTI, soita asiakaspalveluumme tai laita chatissa viestiä (muistathan hyväksyä evästeet).


03 777 3131 pvm/mpm

Sähkösopimus ja muutto - mitä kannattaa muistaa?

Tärkeät asiat kannattaa hoitaa kuntoon ennen pahinta muuttohärdelliä, jotta säästyy ikäviltä yllätyksiltä ja turhilta kustannuksilta. Käy siis muuttajan muistilista läpi hyvissä ajoin, niin voit keskittyä muutossa olennaiseen – kodiksi asettumiseen.

Mitä kuukausi ennen muuttoa tulee muistaa?

 



Muista tehdä ajoissa muuttajan sähkösopimus. Näin uudessa kodissa riittää heti virtaa, eikä apujoukkojen tarvitse nauttia muuttopizzoja pimeässä ja kylmässä asunnossa. Voit hoitaa sähköt uuteen kotiin kätevästi suoraan verkkokaupastamme tai soittamalla asiakaspalveluumme: 03 777 3131. Voit lukea onnistuneista asiakastarinoistamme täältä.


 



Jos asut vuokra-asunnossa, muista irtisanoa asunto viimeistään kuukautta ennen, sillä yleensä irtisanomisaikana on yksi kalenterikuukausi. Poikkeuksena ovat määräaikaiset sopimukset, joissa irtisanominen on sovitun sopimuskauden lopussa. Tästäkin tosin yleensä selvitään maksamalla yhden kuukauden vuokra niin sanottuna sopimussakkona.


 



Tee muuttoilmoitus maistraatille ja Postille. Kätevimmin homma käy yhdellä ilmoituksella Postin verkkopalvelussa. Muuttoilmoituksen teko on tärkeää, jotta postit eivät päädy vanhaan asuntoon ja pahimmassa tapauksessa siellä suoraan roskiin. Eli jos et muuta jaksa vielä miettiä, niin hoida nyt ainakin tämä!


 



Mikäli meinasit surffailla netissä uudessa kodissa, varmista internet-liittymäsi siirtäminen. Tarkista, onko uudessa kodissa taloyhtiön laajakaista vai tarvitseko sinne erillisen sopimuksen. Samalla voit tsekata myös kaapeli- ja antenniverkon tilanteen.


 



Oletko muuttamassa talon myynnin vuoksi? Muista silloin siirtää myös talon sähköliittymä ja/tai kaukolämpöliittymä uudelle omistajalle.

quote

Muuttolaatikoiden keskellä on helpompi sisustaa uutta kotia, kun tietää sopimusten ja muiden paperihommien olevan jo kunnossa.

1–2 viikkoa ennen muuttoa

 



Olihan se muuttajan sähkösopimus uuteen kotiin jo tehtynä? Jos ei, niin tee se viimeistään nyt ja irtisano samalla vanhan asunnon sopimus. Määräaikaisen sähkösopimuksen voit kätevästi siirtää myös uuteen kotiin.


 



Muista hankkia uusi kotivakuutus tai ilmoittaa uuden asuntosi tiedot vakuutusyhtiöllesi. Tarkista, että vakuutus on voimassa myös muuton aikana (koska muuttohommissa tulee yleensä aina jotain hässäkkää). Kannattaa myös tarkkailla omavastuuosuutta, jotta tiedät mistä voit saada korvausta.


 



Tilaa nettiliittymä uuteen kotiisi. Operaattoristasi liittyen kiinteä laajakaistaliittymä on hyvä tilata noin pari viikkoa ennen muuttoajankohtaa. Mobiilinetin osalta aikataulu on hieman joustavampi - saat yleensä liittymän käyttöösi heti sim-kortin saavuttua.


 



Jos olet muuttamassa omakotitaloon, tee vesisopimus paikallisen vesilaitoksen kanssa ja jätehuoltosopimus kunnan ympäristöpalvelujen kanssa.


 



Tee muuttoilmoitus myös isännöitsijälle ja/tai kiinteistöhuoltoyhtiölle. Voit varmistaa samalla, mistä ja milloin voit noutaa avaimet uuteen asuntoon.


 



Kun muuttopäivä on tiedossa, kannattaa varmistaa, että muuttokuljetus järjestyy. Jos muuttoauto löytyy omasta takaa, on hyvä mittailla isoimmat huonekalut etukäteen. Ei ole kovin kivaa, kun joutuukin hätäratkaisuna hajottamaan esineitä osiin tai luovuttamaan niitä ilmaiseksi naapurille. Siksi kannattaakin miettiä, onko muuttoauton vuokraus järkevämpää tai helpompaa. Mitä aikaisemmin selvität asian, sen varmemmin löydät sopivan muuttopakun, etkä maksa itseäsi kipeäksi.


 



Aloita muuttosiivous jo hyvissä ajoin, jotta vältyt viime hetken panikoinnilta ja ärtymykseltä. Nyt ei auta kuin kääriä hihat ja siivota ne inhottavat hellan aluset ja viemärit, joihin ei ole jaksanut aiemmin puuttua. Kun siivoat mahdollisimman hyvin etukäteen, ei muuttopäivänä tarvitse kuin pyyhkiä pölyt ja putsata lattiat.


 


Mitä muuttajan pitää muistaa muutossa

Muuttopäivänä

 



Jos olet saanut muuttopäivän vapaaksi, on huomattavasti enemmän aikaa käytössä. Muussa tapauksessa kannattaa olla ripeä ja jakaa hommat apujoukkojen kesken. Jokaisen ei tarvitse seisoa auton vieressä varmistamassa, että laatikot on laitettu juuri oikeille paikoilleen. Kun osa porukasta kantaa tavaroita, toiset voivat jo siivota tyhjentyneitä huoneita.


 



Pidä huolta avaimista! Jos sinulla on vain yhdet avaimet, pidä ne koko ajan taskussasi. Viimeinen asia mitä muuton keskellä kaipaa, on itsensä lukitseminen ulos.


 



Tyhjennä häkkivarasto ja siivoa sieltäkin enimmät liat pois. Kukaan ei halua kasata talvivaatteitaan edellisen asukkaan autonrenkaiden pölyjen päälle.


 



Jos sinulla on autopaikan avaimet ja pysäköintilupalappu, muista luovuttaa nekin vuokranantajalle tai uudelle asukkaalle.


 



Ennen kuin poistut asunnosta, käy vielä kertaalleen kaikki kaapit ja laatikot läpi. Ja kun olet mielestäsi varma, ettei mitään enää löydy, tee sama kierros uudestaan. Tässä on jokin käsittämätön juttu, että aivan viime hetkillä löytyy vielä jokin laatikko, jota aiemmin ei ole huomattu tyhjentää.

Hoida listan ensimmäinen kohta jo pois alta!